Als u een website heeft, is het belangrijk dat deze veilig is. Met behulp van TLS-records kunt u de beveiliging van uw site versterken. TLS staat voor Transport Layer Security en is een protocol dat wordt gebruikt om data tussen twee computers te coderen. De belangrijkste factor die ervoor zorgt dat uw website veilig is met behulp van TLS-records, is een goed beheerde certificaatuitgifte.
Certificatie Uitgifte Beheren
Het is belangrijk dat u ervoor zorgt dat uw certificaatuitgifte goed wordt beheerd. In essentie betekent dit dat u zowel het certificaat als de private sleutel moet beheren die nodig zijn om versleutelde communicatie mogelijk te maken. Om deze taken goed te kunnen beheren, moet u weten wat er precies in de certificaten en private sleutels staan en hoe ze werken. Daarnaast moet u ook weten hoe en waar ze worden opgeslagen en ingevoerd. Als er fouten worden gemaakt bij het beheer van de certificaatuitgifte, kunnen er beveiligingsproblemen ontstaan die leiden tot dataverlies of het openstellen van informatie voor ongewenste partijen.
Codesignatuur
Een andere belangrijke factor voor het gebruik van TLS-records is codesignatuur. Dit is een proces waarbij twee partijen een gezamenlijk certificaat tekenen om hun identiteit aan elkaar te verifiëren. Codesignatuur maakt gebruik van digitale handtekeningen om vast te stellen of een bericht betrouwbaar is of niet. Codesignatuur wordt meestal gebruikt voor webpagina’s waarop betalingen kunnen worden gedaan of waar persoonlijke informatie kan worden ingevoerd, zoals creditcardgegevens of bankgegevens. Om ervoor te zorgen dat codesignatuur effectief is, moet u ervoor zorgen dat het continentale certificaat accuraat en up-to-date is en dat alle codesignaturen die door de server worden verzonden correct zijn ingevoerd.
Certificaten Roteren
Het laatste wat gezegd kan worden over TLS-records als belangrijkste factor voor websitebeveiliging, is het roteren van certificaten. Dit proces vereist dat bedrijven regelmatig hun opgeslagen certificates vervangen door nieuwe certificates in plaats daarvan, wat vereist dat ze regelmatig nieuwe certificates aanschaffenn in plaats van hergebruikte certificates te gebruiken. Het voordeel hiervan is dat dit helpt om de levensduur van bestaande certificates te verlengen en zo fraude en hackeraanvallenteeniet help voorkomen op websites met oudere certificates die gemakkelijk kunneen lekken of gemakkelijk kunnene wordene gehackt door hackers met oudere technologieën die niet meer wordene ondersteund door webservers met meer recente technologieën.
Hoe gebruik ik tlsa-records bij het beveiligen van mijn websites?
Hoe TLS-records voor uw website te gebruiken
TLS-records zijn een belangrijk stukje technologie als het gaat om het beveiligen van websites. Het is een verzameling van codes waarmee een computer of server kan communiceren met andere computers of servers op het internet. Deze codes worden gebruikt om versleutelde communicatie mogelijk te maken, waardoor de informatie die wordt verzonden niet door ongewenste partijen kan worden gelezen. Ook helpen deze codes erbij om frauduleuze activiteiten tegen te gaan, zoals phishing-aanvallen of het stelen van gegevens.
Om TLS-records effectief te kunnen gebruiken, moet u er zeker van zijn dat uw certificaatuitgifte correct is beheerd. Zorg ervoor dat alle noodzakelijke certificaten en private sleutels actueel en accuraat zijn en controleer regelmatig of alle codesignaturen correct zijn ingevoerd. Daarnaast is het ook belangrijk om certificaten regelmatig te roteren, wat ervoor zorgt dat oude certificates niet meer worden gebruikt en dat nieuwe certificates de veiligheid kunnen waarborgen.
Als u al deze stappen goed volgt, kunt u op eenvoudige wijze TLS-records gebruiken voor het beveiligen van uw website. U hoeft hierbij geen technische kennis te hebben om uw website goed te beveiligen – alleen maar de juiste informatie over hoe het systeem werkt en wat u moet doen om de beveiliging up-to-date te houden.
Wat is het verschil tussen een tlsarecord en dane?
TLSARecord vs DANE
TLSARecord (Transport Layer Security Autority Record) en DANE (DNS-based Authentication of Named Entities) zijn twee technologieën met betrekking tot TLS-handshake. Het eerste verschil is dat TLSARecord gebruik maakt van het bestaande domeinnaamsysteem om de identiteit van de server te verifiëren, terwijl DANE een extensie van DNSSEC is die de identiteiten verifieert met behulp van certificaten. Het tweede verschil is dat, terwijl TLSARecords verplicht zijn bij het gebruik van SSL/TLS-certificaten, het niet verplicht is om DNSSEC te gebruiken voor DANE. Daarnaast vereisen TLSARecords dat de server een CA-certificaat opgeeft waarmee de server kan worden geverifieerd, terwijl DANE geen CA-certificaat nodig heeft om te kunnen werken. Tenslotte vereisen TLSARecords ook dat er een verificatieproces wordt uitgevoerd door de browser om ervoor te zorgen dat alle communicatie veilig kan worden uitgevoerd, terwijl dit bij DANE niet noodzakelijk is.
Welke voordelen heeft dane boven tlsa-records?
Voordelen van DANE ten opzichte van TLSA-records
DANE is een technologie die ontwikkeld is om het TLS-versleutelingsproces te verbeteren. Het doel is om de afhankelijkheid van Certificate Authorities (CA’s) te verminderen, wat betekent dat een websitebeheerder meer controle heeft over de beveiliging van zijn website. Met DANE kunnen beheerders hun eigen certificaat uitgeven en ze hoeven hierbij geen beroep te doen op externe CA’s.
Een ander voordeel van DANE is dat het veel sneller dan TLSA-records is. Met TLSA-records moet er telkens contact worden gemaakt met de CA om de certificaten te verifiëren, terwijl het bij DANE niet nodig is omdat de certificaten rechtstreeks in DNS worden gepubliceerd. Hierdoor kan er veel tijd en moeite worden bespaard.
Ook biedt DANE meer flexibiliteit dan TLSA-records. Aangezien er geen externe CA’s nodig zijn voor het uitgeven van certificaten, kan de websitebeheerder zo veel certificaten uitgeven als hij nodig heeft. Bovendien kunnen beheerders hun certificates ook veel gemakkelijker aanpassen of bijwerken, wat een belangrijk voordeel kan zijn wanneer er aanpassingen moeten worden doorgevoerd in de infrastructuur van de website.
Tot slot biedt DANE ook betere privacybescherming dan TLSA-records. Met TLSa-records worden alle informatie en gegevens die via het netwerk worden verzonden naar een derde partij, waardoor websites kwetsbaar kunnen zijn voor ongewilde inbreuk op de privacy and cybercriminaliteit. Met DANE daarentegen blijven alle data lokaal opgeslagen, waardoor er geen risico bestaat dat informatie in handen komt van cybercriminelen of andere ongewilde derden.