Zakelijk

Welke verzekering heeft je auto nodig als je deze voor je bedrijf gebruikt?

Als je als zelfstandig ondernemer werkt en je hebt een auto die je ook zakelijk gebruikt, moet je deze goed verzekeren. Dat is niet alleen een wettelijke plicht die je hebt, het is ook beter voor je bedrijf. Je wilt namelijk niet dat er iets gebeurt waardoor je diep in de buidel moet tasten. Dat kan namelijk een forse wissel trekken op je bedrijfsbalans met alle nare gevolgen van dien. Wij laten je daarom graag zien hoe snel en eenvoudig je een auto verzekeren kunt op een manier die je meer oplevert dan kost. Weet je namelijk waar je op moet letten wanneer je een autoverzekering wilt samenstellen, dan is het een fluitje van een cent om de ideale polis af te sluiten. Laten we daarom snel beginnen. 

Er zijn drie verschillende basisverzekeringen waar je uit kunt kiezen 

Een autoverzekering kun je in een aantal varianten afsluiten. Betekent dit dat alle opties goed zijn? Niet altijd. Het is namelijk belangrijk om te kijken naar de leeftijd van je wagen. Wanneer je een oude auto hebt gekocht, dat wil zeggen een wagen van negen jaar of ouder, dan heb je voldoende aan een WA verzekering. Heb je een wat nieuwere auto, een van tussen de zes en negen jaar oud, dan is het beter om een WA+ Beperkt Casco verzekering af te sluiten. Met deze polis kun je namelijk meer vormen van schade declareren. Denk hierbij aan schade als gevolg van een aanrijding met een loslopend dier, schade door brand of schade als gevolg van een inbraak. Schade als gevolg van een ongeluk dat door jou veroorzaakt is, wordt niet door je verzekeraar uitgekeerd. Tot slot is er nog de all-risk verzekering. Deze polis wordt aangeraden voor auto’s die tot maximaal zes jaar oud zijn. Het voordeel van deze polis is dat hij alle vormen van schade uitkeert. Dus ook die aan jouw auto wanneer je zelf een ongeluk veroorzaakt hebt. Let wel, dit is wel de polis met de hoogste premie, maar daar krijg je veel voor terug. 

Kijk ook of je baat kunt hebben bij de diverse aanvullende verzekeringen 

Als je eenmaal de verplichte basisverzekering geregeld hebt, is het tijd om even een blik op de aanvullende opties te werpen. Deze kunnen heel interessant zijn omdat je hiermee meer uit je verzekering haalt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een inzittendenverzekering? Neem je vaak mensen mee in je auto, dan is het goed om hen te kunnen laten weten dat ze goed verzekerd zijn. Gebeurt er eens iets waardoor ze schade oplopen, dan kun je dit door je verzekeraar laten vergoeden. Reken maar dat je hiermee een goede indruk op je klanten kunt maken. 

Je kunt je autoverzekering eenvoudig en snel online afsluiten 

Mocht je graag gelijk een goede verzekering voor je auto willen afsluiten, surf dan even naar de site van je verzekeraar. Hier kun je niet alleen alle info vinden die je nodig hebt, maar ook gelijk spijkers met koppen slaan. Met een paar klikken op je muis kun je je polis vandaag nog afsluiten. Hiermee voldoe je niet alleen aan je wettelijke plicht, maar voorkom je ook dat je onnodige risico’s loopt. Een slimme ondernemer loopt namelijk niet meer risico’s dan nodig is.

Geef een reactie