Werk

Wil je aan personeel beginnen?

Als ZZP’er ben je én de baas én de enige werknemer die je hebt. Maar wat nu als je bedrijf dusdanig groeit dat je het niet meer in je eentje aankunt? Dan zou je kunnen gaan samenwerken met andere ZZP’ers, maar je zou ook kunnen denken aan het inhuren van personeel. Mensen die bij jou in loondienst komen. Je bent dan geen ZZP’er meer en je zult over moeten gaan naar een andere bedrijfsvorm, maar er komt nog meer bij kijken. Ken je dat oude (Chinese) gezegde: “Ik wens je veel personeel”? Dat is niet per se een positieve wens. Iemand veel personeel wensen is eigenlijk iemand veel moeilijkheden toewensen. Niet aardig, maar in sommige gevallen wel waar. Toch is er iets wat je daaraan kunt doen. Om te beginnen is het zaak om je personeelsadministratie goed op orde te hebben. Je personeel moet erop kunnen vertrouwen dat de administratie klopt en dat de salarisbetalingen stipt op tijd en kloppend zijn.

Doe de personeelsadministratie zelf

Je kunt natuurlijk iemand aannemen om je personeelsadministratie in goede banen te leiden. Maar je kunt er, zeker in het begin, ook voor kiezen om dit deel van het werk zelf te doen. Wanneer je de juiste HR software aanschaft, is dat helemaal niet heel veel extra werk. Oké, de software moet ingesteld worden voor jouw medewerkers en jouw bedrijf, maar als dat eenmaal gebeurd is, kun je er direct op vertrouwen dat je personeelsadministratie klopt én gemakkelijk is bij te werken. Eventuele mutaties zijn gemakkelijk door te voeren.

Waarom zou je kiezen voor HR software van BCS?

HR software van BCS heeft als grote voordeel dat het modulair is. Je kunt het precies zo samenstellen als je zelf wilt. En dat zorgt er weer voor dat je je overzicht weet te behouden. Heb je geen leaseauto’s? Dan kun je de module voor de leaseauto-administratie gewoon weglaten. Merk je, na verloop van tijd, dat het wel fijn zou zijn om planningen en roosterwijzigingen snel en gemakkelijk door te voeren? Dan voeg je deze module snel en gemakkelijk toe.

BCS heeft een jarenlange ervaring met personeelsadministratie én de software die deze administratie een stuk gemakkelijker maakt. Hierdoor weet je dat je software kunt gaan gebruiken die écht werkt. Die geen extra hindernissen geeft in je, toch al zo drukke, bedrijf. Dankzij de HR software van BCS wordt het ondernemen met personeel geen straf maar een plezier!

Geef een reactie