Financieel

Handige tips bij het zoeken van zzp opdrachten

Ben jij net freelancer geworden en heb je je ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Mooi, want dan ben je officieel een freelancer en kun je voor jezelf beginnen met werk. Toch blijft het moeilijk om als freelancer werk te vinden en moet je op zoek gaan naar zzp opdrachten. Het vinden van zzp opdrachten is heel erg lastig voor sommige mensen en dit komt doordat ze geen ervaring hebben. De meeste opdrachtgevers zijn op zoek naar freelancers, die ervaring hebben in de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Daarom is het als freelancer van groot belang dat je al wat ervaring hebt en ook weet hoe je moet reageren op een zzp opdracht. Hoe vind je nu de verschillende zzp opdrachten, zodat je erop kunt reageren? In dit artikel vertellen we precies hoe je deze kunt vinden, zodat je lekker aan het werk kunt.

Zoek op het internet

Als je echt snel een zzp opdracht wilt hebben, is het handig om te kijken op het internet. Je hebt namelijk verschillende platforms die je hiervoor kunt gebruiken. Dit zijn speciale websites waarbij opdrachtgevers aan freelancers verbonden worden. Dit maakt het natuurlijk een stuk makkelijker en vaak zijn er ook zoekfuncties op de website. Wil jij bijvoorbeeld alleen zzp opdrachten in Amsterdam vinden? Dan kun je dit makkelijk voor elkaar krijgen met de zoekfunctie en alleen de opdrachten in Amsterdam te zien krijgen. 

Deze zoekfunctie kan natuurlijk ook erg handig zijn als je juist een bepaalde functie te zien wilt krijgen. Ben jij iemand met veel ervaring in de ICT en ben je een freelancer? Filter dan op zzp opdrachten in de ICT, zodat je alleen opdrachten in de ICT kunt vinden. Dit maakt het zoeken van zzp opdrachten die echt bij jou passen een stuk makkelijker.

Reageren

Als je een zzp opdracht hebt gevonden, waarvan jij denkt dat die echt bij jou past, dan is het van belang dat je een goede reactie plaatst. Je wilt namelijk de opdrachtgever overtuigen om juist jou in te schakelen en niet een andere freelancer. Dit betekent dat je moet laten zien dat jij ervaring hebt en dit kun je doen met een digitaal portfolio. Je kunt in dit digitaal portfolio laten zien dat je al veel ervaring hebt. Dit kunnen vorige projecten zijn, maar ook projecten waarmee je momenteel bezig bent. De opdrachtgever vindt het ook altijd fijn als je die kant op belt, zodat je kunt kennismaken.

Geef een reactie